„Breșele în care sunt implicate companii și instituții publice din întreaga lume, precum și noile provocări de securitate din actualul context geopolitic, au întărit importanta securității cibernetice. În acest context, Bitdefender își reafirmă misiunea de lider global în cyber security și sprijină necondiționat formarea profesională a tinerilor care vor constitui viitoarea generație de specialiști în securitate IT, esențială la nivel strategic pentru toate statele.”

Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

 

„În mediul virtual amenințările sunt complexe și întotdeauna am dorit să oferim clienților soluții de securitate cibernetică care să minimizeze riscurile provenite din navigarea pe Internet. Ne-am alăturat CSC încă de anul trecut tocmai din dorința de a susține tinerii talentați și entuziaști interesați de acest domeniu și de a încuraja dezvoltarea de specialiști în securitate informațională.”

Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager, Orange

 

„CSC 2015 mi-a pus la încercare cunoștințele din domeniul cyber security și m-a făcut să îmi depăsesc limitele: am rezolvat probleme folosind soluții ingenioase, pe care nu le cunoșteam înainte. În cadrul concursului am întâlnit mulți tineri talentați și la fel de pasionați și entuziasmați ca și mine.
În cadrul etapei finale a competiției am avut privilegiul de a fi căpitanul echipei, sens în care am contribuit la formarea unui colectiv unit, care s-a putut adapta la provocările apărute pe parcursul întregului concurs. ”

Valentin Ghita, Participant ECSC 2015 si 2016, Lider echipă

 

„A fost un prilej de a învata multe lucruri noi din domeniul securității cibernetice, de la oameni care cu asta se ocupa în permanență și indiscutabil sunt printre cei mai buni. De asemenea, am avut posibilitatea să imi dezvolt abilități și din alte domenii, precum oratorie, prezentare, munca în echipă.
Dar, cel mai important a fost faptul că am cunoscut oameni, atât mentori/antrenori cât și coechipieri, care sunt la fel de pasionați de domeniul securității cibernetice ca și mine.”

Vladimir Diaconescu, Participant ECSC 2015 si 2016, Prezentator echipă