Etapa finală a European Cyber Security Challenge 2020 a fost inițial programată să se desfășoare în Austria, la Viena pe parcursul a două zile (4 – 5 noiembrie 2020). Din nefericire, aceasta a fost amânată pentru anul 2022.

Pe plan național, în ziua de  24 octombrie 2020 va avea loc prima editiție a Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, un eveniment anual de tip CTF ce urmărește să descopere tinere talente în domeniul securității cibernetice.

La competiție pot participa tineri dornici să își demonstreze abilitățile, ce se pot înscrie online până în ziua concursului. Participanții se vor întrece pe 3 categorii de concurs: Juniori (16-20 de ani), Seniori (21-25 de ani) și Open (disponibil indiferent de vârstă). Participarea este gratuită. Pentru categoriile Juniori și Seniori se pot înscrie doar cei 31 de tineri care s-au calificat în etapa preliminară din mai 2020. Pentru înscriere, accesați rocsc20.cyberedu.ro.

Tinerii vor trebui să-și demonstreze abilitățile în domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics. Primii clasați la RoCSC20 vor avea oportunitatea de a se alătura altor tinere talente din domeniul cyber din 20 de țări europene pentru a reprezenta echipa Europei la International Cyber Security Challenge 2021.

Etapele finale ale viitoarelor ediții, din 2021, 2022 si 2023, vor fi găzduite în Praga (Cehia), Viena (Austria), respectiv Oslo (Norvegia).

Pentru informații suplimentare accesați site-ul oficial al competiției: ECSC.