Din cauza pandemiei la nivel mondial și a lipsei de certitudine cu privire la ridicarea restricțiilor la nivel european, Comitetul de organizare al ECSC împreună cu organizatorii fazei finale din Austria, alături de Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică (ENISA), au decis schimbarea datei Campionatului European de Securitate Cibernetică 2020. Finala acestuia urma să aibă loc la Viena, în luna noiembrie.

Comitetul de organizare al ECSC a luat în considerare faptul că un asemenea eveniment la nivel european implică participarea a peste 350 de tineri, iar protejarea sănătății tuturor participanților este vitală, stabilind în consecință ca a șasea ediție a ECSC să aibă loc la Praga (Cehia), în 2021.

În egală măsură, pentru a oferi o șansă echitabilă tuturor tinerilor participanți și pentru a permite fiecărei țări să continue procesul de selecție, în mod transparent, s-a decis modificarea criteriilor de eligibilitate referitoare la vârstă. Astfel, pentru ambele categorii (juniori și seniori), limita de vârstă a fost ridicată cu un an.

În România, finala etapei naţionale a competiţiei va avea loc în octombrie 2020 (onsite sau online) și va reuni la start toţi cei 31 de concurenţi calificaţi după prima etapă de selecţie. Mai multe detalii despre finala naţională vor fi oferite în cursul acestei luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.